Vasa Brass  Välkommen till Vasa Brass  Vasa Brass

Turnéer / USA

050429-050511 Midwest Tour USA

Den 29 april flög 23 musikanter och 13 medresenärer från Landvetter till Chicago via Köpenhamn. Vi mottogs på O´Hare flygplatsen av våra reseledare Åke Hedström och LeRoy Nelson. Därefter tillbringade tre dagar i Chicago med konserter i Winettka Covenant Churh och North Park Covenat Church där vi även medverkade i gudstjänsten på söndagen. Vi hann även med att göra en sightseeingtur i centrala staden och ett besök uppe i Hancock, Chicagos näst högsta byggnad, med vidunderlig utsikt över staden och dess omgivningar. Turen gick sedan med buss mot nordväst till Rockford, Madison och Mason City med konsert på varje plats. I Madison och Mason City övernattade vi i olika hem. Resan fortsatte mot svenskbygderna i Minnesota där vi fick en mycket intressant dag, som vi sällan glömmer, där vi besökte platser dit svenskarna en gång utvandrade såsom Chisaga, Lindström, Skandia samt Vilhelm Mobergs fiktiva invandrarstuga ”Duvemåla”.


Bilder från flygplanet till Chicago samt från svenskbygderna.
Bilder av: Gunnar Stenström


Vi gjorde också ett besök i Mall of America, ett av USA:s största varuhus, som inte låg så långt ifrån Minneapolis där vi stannade i tre dagar. Vi höll tre konserter i Minneapolis, en i Swedish America Institute, en i Bloomington Convenant Church och slutligen en i Salem Convenant Church. Under besöket i Minneapolis fick vi en sightseeing både i Swedish America Institute och i The Capitol i S:t Paul, tvillingstad med Minneapolis. På tillbakavägen till Chicago besökte vi bl.a. platser med de svenska namnen Stockholm och Lund. Den 10 maj tog vi adjö av våra reseledare och äntrade planet som tog oss hem till Göteborg via Stockholm.
USA-resan var en otrolig fin upplevelse både för musikanter och medresenärer. Vi fick se och uppleva väldigt mycket tack vare våra eminenta reseledare. Våra konserter var mycket uppskattade och välbesökta.
 
Lars Sewerinson